• Slide 1

  Om oss

  På vår mottagning vill vi erbjuda ett personligt bemötande.
  Våra honnörsord är:
  Kompetens
  Erfarenhet
  Kontinuitet

Vi som är ansvariga för verksamheten på Liby & Rönndahl Läkarmottagning heter Lars Rönndahl och Lars Cange, specialister i Allmänmedicin och Öron-Näsa-Halssjukdomar.

Tillsammans har vi många års erfarenhet av att arbeta som läkare i Göteborg. Under dessa år har vi skaffat oss en bred erfarenhet och gedigen kompetens inom respektive specialistområde. Vi har också utvecklat goda nätverk och kontakter med andra specialistläkare i Göteborg med omnejd.

om-oss-bild

År 2010 öppnade Lars Rönndahl och Janne Friis-Liby (bortgången maj 2021) dörrarna till Liby & Rönndahl Läkarmottagning

Vi har sedan dess ökat vår kompetens och tillgänglighet på ÖNH-sidan genom att tre väl ansedda och meriterade kollegor, dr. Helena Thorén (2014) och dr. Lars Cange, (2017), dr Lars Axelsson (2021) har anslutit till vårt team.
Just nu har vi ca 7 veckors väntetid till ÖNH-läkare vilket vi beklagar.

Vi här även ökat vår tillgänglighet för dig som söker specialist i allmänmedicin. I augusti 2021 anslöt sig dr Alida Alivodic till teamet. Dr Alivodic tar för närvarande inga nya patienter.

Tillsammans med vår kompetenta och trevliga personal, använder vi våra kunskaper och erfarenheter på ett sådant sätt att du som patient hamnar i fokus.

Vår målsättning är att du skall känna dig trygg och omhändertagen och naturligtvis får du träffa samma doktor vid dina besök. 
Mottagningen finns i hjärtat av Göteborg på Kungsgatan 32, i en personlig, trivsam och modern miljö.

Vi välkomnar Dig som privatperson, dig med remiss från din vårdcentral, ditt företag och även kunder med privat sjukvårdsförsäkring.

Lars Rönndahl

Lars Rönndahl

Doktor Lars Rönndahl är specialist i allmänmedicin sedan 25 år och har arbetat som privatläkare sedan år 2000. Han handlägger den löpande sjukvården och hälsokontrollerna. Han har arbetat på våra samtliga sjukhus i Göteborg, dvs Sahlgrenska, Mölndal och Östra sjukhuset. Specialintresse/kunskap inom astma/KOL och allergi. Arbetar även mycket med riskfaktorer inom hjärt-kärl-området. Delägare i Liby-Rönndahl Läkarmottagning.

Alida Alivodic

Alida Alivodic

Alida Alivodic är specialist i allmänmedicin och tar emot såväl barn och ungdomar, som vuxna och äldre. Du är välkommen med alla frågor som rör din hälsa och ditt mående. Rådgivning, utredning och behandling sker utifrån medicinska riktlinjer och beprövade erfarenheter, med dig och dina förutsättningar i fokus. Vi prioriterar kontinuitet och möjlighet till uppföljning. Dr Alivodic är bokningsbar här via hemsidan under webbokning. FÖR TILLFÄLLET TAR DR ALIVODIC INGA NYA PATIENTER

Lars Cange

Lars Cange

Specialist i Öron, Näs- och Halssjukdomar. Lars blev specialistkirurg i Öron, Näs- och Halssjukdomar 1997. Han har över femton års arbetserfarenhet på Sahlgrenska Universitetssjukhuset med spetskompetens i utredning och kirurgisk behandling av tumörsjukdomar i huvud-halsregionen samt sväljningsproblem. Har innan han kom till oss drivit egen ÖNH-praktik i Varberg i 5 år och har under denna period arbetat med allmän ÖNH med inriktning mot yrsel och röststörningar. Lars Cange är även delägare i Liby & Rönndahl Läkarmottagning

Helena Thorén

Helena Thorén

Specialist inom Öron-näs och halssjukdomar. Helena Thorén är även hon Öron-näs-och halsspecialist och har arbetat med oss sedan 2014. Tidigare arbetat på Mölndals sjukhus mellan 1987-2014. Arbetar med allmän ÖNH och mycket med barn.

Lars Axelsson

Lars Axelsson

Doktor Lars Axelsson är specialist och överläkare inom Öron-, Näs- och Halssjukdomar. Han blev specialistkirurg 2010. Lars arbetade på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i 15 år med all typ av ÖNH och under senare år med specialinriktning på tumörkirurgi inom huvud-hals. 2018 fullgjorde han sin doktorsavhandling inom huvud-halscancer. Sedan 1 år har Lars arbetat som privat ÖNH-läkare och undersökt, behandlat och opererat patienter med alla typer av ÖNH-sjukdomar med fokus på bland annat röstrubbningar, yrsel, sömnapné, nästäppa, allergi, hudtumörer i huvud hals, munhåla, med mera. Det är väldigt viktigt för Dr Axelsson att du får vård av högsta kvalitet och att allt fokus ligger på dig som patient. Dr Axelsson har även webtider här på hemsidan för dig som vill boka själv.

Luaay Aziz

Luaay Aziz

ÖNH-läkare Luaay Aziz kommer till oss nästa gång den 29-30-31 augusti-22. Dr Aziz är en mycket erfaren ÖNH-läkare som kommer in och hjälper oss emellanåt.

Verksamhetsledare Marie Aronsson

Verksamhetsledare Marie Aronsson

Marie är leg.sjuksköterska sedan 1998 och har jobbat många år inom primärvården. Hon leder verksamheten samt ansvarar för företagens årliga hälsokontroller samt vaccinationsmottagningen.

Undersköterska Karin

Undersköterska Karin

Karin är undersköterska och har tidigare jobbat både på Öron- näs- och halsklinik och hudklinik på Sahlgrenska. Hon har också ett förflutet inom barnomsorg och värnar mycket för våra små patienter. Du träffar Karin på lab, när du gör din hälsokontroll eller vid genomgång inför din sömnregistering .

Undersköterska Johanna

Vårt senaste tillskott på mottagningen är undersköterska Johanna, hon har mångårig erfarenhet och kommer närmast från hemsjukvården i Örgryte-Härlanda. Du träffar Johanna på lab, när du gör din hälsokontroll och vid genomgång inför din sömnregistering.

Medicinsk sekreterare Ulrika

Medicinsk sekreterare Ulrika

Ulrika Ringvall, som är vår medicinska sekreterare. Hon har jobbat på både Ögonkliniken och Öron-näs- halskliniken på Mölndal samt inom allmänmedicin tillsammans med dr Rönndahl i många år. Du träffar Ulrika i receptionen när hon inte skriver journalanteckningar. Hon svarar också i telefonen under telefontiden vissa dagar.

Receptionist Sofia

Sofia kommer till oss den 15 augusti och henne kommer du framförallt att träffa i receptionen.