• Slide 1

  Om oss

  På vår mottagning vill vi erbjuda ett personligt bemötande.
  Våra honnörsord är:
  Kompetens
  Erfarenhet
  Kontinuitet

Vi som är ansvariga för verksamheten på Liby & Rönndahl Läkarmottagning heter Lars Rönndahl och Lars Cange, specialister i Allmänmedicin och Öron-Näsa-Halssjukdomar.

Tillsammans har vi många års erfarenhet av att arbeta som läkare i Göteborg. Under dessa år har vi skaffat oss en bred erfarenhet och gedigen kompetens inom respektive specialistområde. Vi har också utvecklat goda nätverk och kontakter med andra specialistläkare i Göteborg med omnejd.

År 2010 öppnade Lars Rönndahl och Janne Friis-Liby (bortgången 2021) dörrarna till Liby & Rönndahl Läkarmottagning

Med åren har vi knutit till oss ytterligare tre meriterande och ansedda specialister, ÖNH-specialisterna Helena Thorén och Lars Axelsson samt Alida Alivodic som är specialist i allmänmedicin.

Sedan våren 2023 har vi även fått uppskattad hjälp av dr Åke Johansson som är specialist i allmänmedicin samt klinik fysiolog med mycket goda kunskaper i astma/KOL samt allergier. Dr Johansson kommer att fortsätta arbeta hos oss onsdagar och fredagar under 2024.

Den 22 april 2024 hälsar vi ÖNH-specialist Erik Renvall välkommen, mer om honom kommer du att finna på sidan “om oss”.

Tillsammans med vår kompetenta och trevliga personal, använder vi våra kunskaper och erfarenheter på ett sådant sätt att du som patient hamnar i fokus.

Vår målsättning är att du skall känna dig trygg och omhändertagen och naturligtvis får du träffa samma doktor vid dina besök. 
Mottagningen finns i hjärtat av Göteborg på Kungsgatan 32, i en personlig, trivsam och modern miljö.

Lokalen är handikappvänlig, hiss finns.

Vi välkomnar Dig som privatperson, dig med remiss från din vårdcentral, ditt företag och även kunder med privat sjukvårdsförsäkring.

Lars Rönndahl, specialist i allmänmedicin

Lars Rönndahl, specialist i allmänmedicin

Lars Rönndahl är specialist i allmänmedicin och handlägger den löpande sjukvården och hälsokontrollerna på mottagningen. Han har arbetat på våra samtliga sjukhus i Göteborg, dvs Sahlgrenska, Mölndal och Östra sjukhuset. Specialintresse/kunskap inom astma/KOL och allergi. Arbetar även mycket med riskfaktorer inom hjärt-kärl-området.

Delägare i Liby-Rönndahl Läkarmottagning.

Alida Alivodic, specialist i allmänmedicin

Alida Alivodic, specialist i allmänmedicin

Alida Alivodic är specialist i allmänmedicin och tar emot såväl barn och ungdomar, som vuxna och äldre. Du är välkommen med alla frågor som rör din hälsa och ditt mående. Rådgivning, utredning och behandling sker utifrån medicinska riktlinjer och beprövade erfarenheter, med dig och dina förutsättningar i fokus. Vi prioriterar kontinuitet och möjlighet till uppföljning.

Åke Johansson, specialist i allmänmedicin

Dr Åke Johansson är specialist i allmänmedicin och klinisk fysiologi med många års erfarenhet. Han har bl.a stor kunskap om astma/KOL. Dr Johansson arbetar på mottagningen på onsdagarna och fredagarna företrädesvis med dr Alivodics patienter

Lars Cange, specialist i ÖNH-sjukdomar

Lars Cange, specialist i ÖNH-sjukdomar

Lars Cange är specialistkirurg i Öron, Näs- och Halssjukdomar. Han har arbetat som överläkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset med spetskompetens i utredning och kirurgisk behandling av tumörsjukdomar i huvud-halsregionen samt sväljningsproblem. Dr Cange har för närvarande sin professionella inriktning mot yrsel och röststörningar.

Delägare i Liby & Rönndahl Läkarmottagning

Helena Thorén, specialist i ÖNH-sjukdomar

Helena Thorén, specialist i ÖNH-sjukdomar

Specialist inom Öron-näs och halssjukdomar. Helena Thorén har arbetat med oss sedan 2014. Tidigare arbetat på Mölndals sjukhus mellan 1987-2014. Arbetar med allmän ÖNH och mycket van med barn.

Lars Axelsson, specialist i ÖNH-sjukdomar

Lars Axelsson, specialist i ÖNH-sjukdomar

Lars Axelsson är specialist och överläkare inom Öron-, Näs- och Halssjukdomar. Han blev specialistkirurg 2010. Lars arbetade på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i 15 år med all typ av ÖNH och under senare år med specialinriktning på tumörkirurgi inom huvud-hals. 2018 fullgjorde han sin doktorsavhandling inom huvud-halscancer. Sedan 2020 har Lars arbetat som privat ÖNH-läkare och undersökt, behandlat och opererat patienter med alla typer av ÖNH-sjukdomar med fokus på bland annat röstrubbningar, yrsel, sömnapné, nästäppa, allergi, hudtumörer i huvud hals, munhåla, med mera. Det är väldigt viktigt för Dr Axelsson att du får vård av högsta kvalitet och att allt fokus ligger på dig som patient.

Erik Renvall, specialist i ÖNH-sjukdomar

Erik Renvall är specialist och överläkare inom Öron-näs- och halssjukdomar. Erik började hos oss i april 2024. Han arbetade innan dess på Sahlgrenska Universitetssjukhuset med patienter med öron- och hörselrelaterade besvär och sista fem åren som chef över öronkliniken. Han tar emot patienter med alla olika öron-näsa-hals relaterade besvär och träffar gärna barn.

Marie Aronsson, verksamhetsledare/leg. sjuksköterska

Marie Aronsson, verksamhetsledare/leg. sjuksköterska

Marie Aronsson är leg.sjuksköterska sedan 1998. Hon leder verksamheten samt ansvarar för våra företags årliga hälsokontroller. Hon kom till oss 2015 efter många år inom primärvården både hos Närhälsan och privata vårdgivare.

Marie har även hand om vår vaccinationsmottagning/influensavaccinering och gör spirometriundersökningar på ordination.

Karin, undersköterska

Karin, undersköterska

Karin är undersköterska och har arbetar hos oss sedan 2011. Du träffar Karin på lab, när du gör din hälsokontroll eller vid genomgång inför din sömnregistrering.

Johanna, undersköterska

Johanna, undersköterska

Johanna är undersköterska med mångårig erfarenhet och kommer närmast från hemsjukvården i Örgryte-Härlanda. Du träffar Johanna på lab, när du gör din hälsokontroll och vid genomgång inför din sömnregistrering. Johanna gör även spirometri på ordination.

Ulrika, medicinsk sekreterare

Ulrika, medicinsk sekreterare

Ulrika är medicinsk sekreterare. Hon har arbetat med dr Rönndahl sedan 2001 och har varit med sedan starten 2010. När hon inte skriver journaler så träffar du henne i receptionen eller hör hennes trevliga röst under vår telefontid.

Sofia, receptionist

Sofia, receptionist

Sofia träffar du i receptionen. Hon kommer närmast från hemtjänsten i Majorna/Linné där hon har varit i över 15 år.

Ida, receptionist/administratör

Ida hjälper oss vissa dagar i receptionen samt med olika administrativa uppgifter. Kommer närmast från skolans värld där hon 2022 gick ut teknikprogrammet på Nösnäs.